Trwają Targi FERMA w Łodzi

W piątek 19 dnia lutego 2016 roku na Halach EXPO i MOSiR w Łodzi rozpoczęły się specjalistyczne targi dla fachowców produkcji zwierzęcej w Polsce - Targi FERMA organizowane przez DLG AgroFood. Impreza potrwa do niedzieli, 21 lutego br.

Trwają Targi FERMA w Łodzi



Targi Ferma 2016

W 2016 roku swoją ofertę prezentuje blisko 200 wystawców z kraju i zza granicy. W ciągu trzech targowych dni każdy z przybyłych ma okazję do zapoznania się z asortymentem z zakresu hodowli zwierząt od genetyki, przez leki i preparaty weterynaryjne, pasze i dodatki paszowe, roboty udojowe, wyposażenia budynków inwentarskich w tym ich projekt i budowę, maszyny i urządzenia niezbędne przy produkcji zwierzęcej po ciągniki. Organizatorzy spodziewają się ponad 25 000 hodowców bydła, świń i drobiu z całej Polski.
 
Ważym elementem wystawy jest bogaty plan wydarzeń, obfitujący w seminaria dotyczące długości życia krów, ich płodności czy mleczności. Dla producentów trzody przygotowano tematykę odnośnie żywienia w profilaktyce walki z beztlenowcami, aktualnej sytuacji na rynku czy też wykorzystanie unijnych dotacji w produkcji. Również hodowcy drobiu też znajdą coś dla siebie wśród wykładów, jak choćby zwalczanie Salmonelli, problem grypy czy wykrywanie niepożądanych substancji w paszach i żywności.
 
W programie Targów znalazły się również debaty, poruszające bardzo istotne dla każdego hodowcy tematy, tj. „Okiełznać chwiejny rynek mleka – jak zarządzać produkcją mleka ‘', „Tucz kontraktowy, czy pomoże w odbudowie produkcji świń w Polsce?”, a także „Wspólna Polityka Rolna – rolnictwo dziś i jutro’’ na którą został zaproszony Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz „Polska wołowina - perspektywy rozwoju“.

W sumie podczas konferencji naukowo-technicznej zostaną wygłoszone 54 referaty moderowane przez wybitnych naukowców i praktyków, wśród których nie zabraknie tak uznanych w branży nazwisk jak: prof. Z. Kowalski, prof. Z. Pejsak, prof. J. Twardoń, czy dr Z. Lach.
 

Zobacz podsumowanie
Targów FERMA 2015


Czytaj dalej na następnej stronie...



Tagi:
źródło: