Ceny serów w Polsce (30.09.06.10.2013)

W okresie od 30 września do 6 października 2013 roku obserwowano spadki cen serów typu Cheddar, serów pleśniowych, twarogów i serków wiejskich w Polsce w relacji tygodniowej.

Ceny serów w Polsce (30.09.06.10.2013)
Ceny serów w okresie od 30 września do 6 października 2013 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 15,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%
b) typu Gouda
  • cena – 15,80 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
c) typu Cheddar
  • cena – 16,95 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
d) typu Ementaler
  • cena – 16,46 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,0%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 15,79 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
f) typu Mozzarella
  • cena – 16,23 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
g) typu Feta
  • cena – 10,36 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
h) pleśniowe
  • cena – 20,31 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,9%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,32 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,8%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,03 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%

 



Tagi:
źródło: