Ceny serów w Polsce (24-30.06.2013)

W okresie od 24 do 30 czerwca 2013 roku wzrosły nieznacznie ceny większości gatunków serów w Polsce wobec notowań sprzed tygodnia. Potaniały natomiast sery typu: Mozzarella, Feta, twaróg i wiejski.

Ceny serów w Polsce (24-30.06.2013)
Ceny serów w okresie od 24 do 30 czerwca 2013 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 14,13 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
b) typu Gouda
  • cena – 14,24 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,19 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
d) typu Ementaler
  • cena – 15,03 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
f) typu Mozzarella
  • cena – 15,42 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
g) typu Feta
  • cena – 9,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,3%
h) pleśniowe
  • cena – 20,22 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,27 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,16 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%

 



Tagi:
źródło: