Ceny serów w Polsce (23-29.09.2013)

W dniach od 23 do 29 września 2013 roku wzrosły ceny większości gatunków serów w Polsce w ujęciu tygodniowym. Spaki notowano jedynie w przypadku serów typu Edamski, Gouda, Mozzarella i serków wiejskich.

Ceny serów w Polsce (23-29.09.2013)
Ceny serów w okresie od 23 do 29 września 2013 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 15,67 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
b) typu Gouda
  • cena – 15,67 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
c) typu Cheddar
  • cena – 15,10 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,2%
d) typu Ementaler
  • cena – 16,46 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 15,59 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%
f) typu Mozzarella
  • cena – 16,20 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
g) typu Feta
  • cena – 10,34 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
h) pleśniowe
  • cena – 21,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,59 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,13 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%


Tagi:
źródło: