Ceny serów w Polsce (18-24.11.2013)

W okresie od 18 do 24 listopada 2013 roku rosły ceny serów w Polsce wobec notowań sprzed tygodnia. Obniżkę cen obserwowano jedynie w przypadku serków wiejskich.

Ceny serów w Polsce (18-24.11.2013)
Ceny serów w okresie od 18 do 24 listopada 2013 roku:
 
a) typu Edamski
  • cena – 16,08 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
b) typu Gouda
  • cena – 16,44 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,75 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%
d) typu Ementaler
  • cena – 17,01 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 16,26 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
f) typu Mozzarella
  • cena – 16,54 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%
g) typu Feta
  • cena – 10,15 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
h) pleśniowe
  • cena – 21,24 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,78 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,37 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  spadek o 1,1%

 



Tagi:
źródło: