Ceny serów w Polsce (17-23.06.2013)

W dniach od 17 do 23 czerwca 2013 roku obserwowano wzrost cen serów typu: Edamski, Gouda, Mozzarella, Feta i serka wiejskiego wobec notowań sprzed tygodnia. Na niezmienionym poziomie cenowym pozostały twarogi. Natomiast pozostałe sery uległy obniżce.

Ceny serów w Polsce (17-23.06.2013)
Ceny serów w okresie od 17 do 21 czerwca 2013 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 14,10 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%
b) typu Gouda
  • cena – 14,21 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,2%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,04 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
d) typu Ementaler
  • cena – 14,91 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,5%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
f) typu Mozzarella
  • cena – 15,50 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
g) typu Feta
  • cena – 10,17 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
h) pleśniowe
  • cena – 20,13 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,34 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,27 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%

 



Tagi:
źródło: