Ceny serów w Polsce (15-21.07.2013)

W dniach od 15 do 21 lipca 2013 roku rosły ceny następujących serów w Polsce: Ementaler, Podlaski, Zamojski, Morski, Mozzarella, pleśniowy i twaróg. Spadki można było zaobserwować w przypadku serów typu: Edamski, Gouda, Cheddar, Feta oraz serek wiejski.

Ceny serów w Polsce (15-21.07.2013)
Ceny serów w okresie od 15 do 21 lipca 2013 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 14,59 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o -1,3%
b) typu Gouda
  • cena – 14,63 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o -0,4%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,00 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o -2,5%
d) typu Ementaler
  • cena – 15,61 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 14,45 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,6%
f) typu Mozzarella
  • cena – 15,71 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
g) typu Feta
  • cena – 10,09 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o -0,9%
h) pleśniowe
  • cena – 20,81 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,9%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,55 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,10 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o -0,7%


Tagi:
źródło: