Ceny serów w Polsce (8-14.07.2013)

W dniach od 8 do 14 lipca 2013 roku rosły ceny większości przetworów mleczarskich w Polsce. Spadki można było zaobserwować jedynie w przypadku serów typu: Ementaler, Mozzarella i pleśniowych.

Ceny serów w Polsce (8-14.07.2013)
Ceny serów w okresie od 8 do 14 lipca 2013 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 14,79 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,3%
b) typu Gouda
  • cena – 14,70 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
c) typu Cheddar
  • cena – 14,36 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
d) typu Ementaler
  • cena – 15,34 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 14,08 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
f) typu Mozzarella
  • cena – 15,44 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
g) typu Feta
  • cena – 10,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,1%
h) pleśniowe
  • cena – 20,22 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,2%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,55 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,16 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%


Tagi:
źródło: