Ceny serów w Polsce (02-09.06.2013)

W dniach od 2 do 9 czerwca 2013 roku nastąpił wzrost cen większości gatunków serów w Polsce. Nieznaczne spadki obserwowano jedynie w przypadku serów: Ementaler i Feta. Natomiast notowania serów typu: Podlaski, Zamojski i Morski pozostały bez zmian wobec ubiegłego tygodnia.

Ceny serów w Polsce (02-09.06.2013)
Ceny serów w okresie od 2 do 9 czerwca 2013 roku:

a) typu Edamski
  • cena – 14,01 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%
b) typu Gouda
  • cena – 14,18 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
c) typu Cheddar
  • cena – 13,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 3,5%
d) typu Ementaler
  • cena – 14,90 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
e) typu Podlaski, Zamojski, Morski
  • cena – 13,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
f) typu Mozzarella
  • cena – 15,32 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%
g) typu Feta
  • cena – 9,88 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
h) pleśniowe
  • cena – 20,34 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
i) twaróg min. 40% tł.
  • cena – 9,36zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,6%
j) serek wiejski min. 40% tł.
  • cena – 7,26 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%

 



Tagi:
źródło: