Ceny przetworów mlecznych w Polsce (19.05.2024)

W dniach od 19 do 26 maja bieżącego roku w Polsce odnotowano wzrost większości cen przetworów mleczarskich w skali tygodnia. Jedynie cena mleka spożywczego UHT i jogurtu naturalnego zmalała.

Ceny przetworów mlecznych w Polsce (19.05.2024)

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • Cena – 3,02 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 2,82 zł/kg

    zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek 2,2%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 6,37 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym - spadek 0,6%

Ceny kefiru:

  • cena – 4,03 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym - wzrost o 1,0%

Ceny śmietany i śmietanki:

  • cena – 10,41 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost 0,3%

Ceny masła:

  • cena – 25,73 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost 3,0%

Cena serwatki w proszku:

  • cena – 3,49 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym  wzrost 2,4%



 



Tagi:
źródło: