Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (28.02.2016)

W dniach od 22 do 28 lutego 2016 roku odnotowano spadek ceny przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena mleka w proszku, zagęszczonego mleka, jogurtu naturalnego i serwatki w proszku wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (28.02.2016)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 12,06 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,55 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 8,68 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 39%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,53 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,71 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,77 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,84 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,62 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,72 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%



Tagi:
źródło: