Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (27.10-02.11.2014)

W dniach od 27 października do 2 listopada 2014 roku odnotowano w większości przypadków spadek cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Wzrost zaobserwowano natomiast w obrębie cen kefiru.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (27.10-02.11.2014)

Ceny przetworów mleczarskich

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 13,76 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 9,04 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%

Ceny mleka zagęszczonego:

  • cena – 6,00 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,7%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,47 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,87 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena  1,94 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,10 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,85 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,98 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%



Tagi:
źródło: