Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (26.05-01.06.2014)

W dniach od 26 maja do 1 czerwca 2014 roku spadły ceny przetworów mleczarskich w Polsce wobec notowań sprzed tygodnia. Wzrost odnotowano tylko w obrębie serwatki w proszki i mleka spożywczego pasteryzowanego, a na tym samym poziomie pozostało mleko w proszku i kefir

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (26.05-01.06.2014)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (26.05-01.06.2014):
  • cena – 14,72 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%
Ceny mleka w proszku (26.05-01.06.2014):
  • cena – 11,82 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Ceny mleka zagęszczonego (26.05-01.06.2014):
  • cena – 5,75 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,1%
Ceny serwatki w proszku (26.05-01.06.2014):
  • cena – 3,56 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (26.05-01.06.2014):
  • cena – 1,95 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
Ceny mleka spożywczego UHT (26.05-01.06.2014):
  • cena – 2,06 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%
Ceny jogurtu naturalnego (26.05-01.06.2014):
  • cena – 4,19 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%
Ceny kefiru (26.05-01.06.2014):
  • cena – 2,81 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – bez zmian
Cena śmietany i śmietanki (26.05-01.06.2014):
  • cena – 5,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%


Tagi:
źródło: