Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (25-31.03.2013)

W okresie od 25 do 31 marca 2013 roku zanotowano w Polsce w większości przypadków wzrost cen przetworów mleczarskich. Spadki dotyczyły jedynie mleka w proszku, mleka zagęszczonego i mleka pasteryzowanego.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (25-31.03.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (25-31.03.2013):
  • cena – 14,27 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Ceny mleka w proszku (25-31.03.2013):
  • cena – 11,10 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym spadek o 0,3%
Ceny mleka zagęszczonego (25-31.03.2013):
  • cena – 6,21 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 7%
Ceny serwatki w proszku (25-31.03.2013):
  • cena – 3,72 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (25-31.03.2013):
  • cena – 17,50 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Ceny mleka spożywczego UHT (25-31.03.2013):
  • cena – 18,45 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Ceny jogurtu naturalnego (25-31.03.2013):
  • cena – 4,04 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym  wzrost o 1,0%
Ceny kefiru (25-31.03.2013):
  • cena – 2,67 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Cena śmietany i śmietanki (25-31.03.2013):
  • cena – 5,77 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,4%


Tagi:
źródło: