Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (24.04.2016)

W dniach od 18 do 24 kwietnia 2016 roku odnotowano spadek ceny większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena serwatki w proszku i kefiru wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (24.04.2016)

Ceny przetworów mleczarskich
 

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 10,96 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,7%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,26 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 5,95 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 3,6%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,37 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,3%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,69 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,74 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,85/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,62 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,63 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,5%



Tagi:
źródło: