Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (21.12.2015-3.01.2016)

W dniach od 21 grudnia 2015 roku do 3 stycznia 2016 roku odnotowano wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena masła, zagęszczonego mleka, mleka spożywczego pasteryzowanego i jogurtu naturalnego zmalała.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (21.12.2015-3.01.2016)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 13,38 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,84 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,17 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 13,5%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,54 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 5,4%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,70 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,81 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,76 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,7%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,63 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –  wzrost o 1,1%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,78 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%



Tagi:
źródło: