Kategorie
Zobacz również tu
-
80 mln zł czeka na pszczelarzy
2025-04-23 -
Niższy eksport polskiego masła
2025-04-23 -
Ceny skupu świń rzeźnych (13.04.2025)
2025-04-23 -
Ogólna sytuacja w gospodarstwach rolnych
2025-04-23
Poznaj produkty
-
Obróbka plastyczna
2016-04-20 -
DEUTZ - okno narożne
2011-12-13 -
Rozrzutnik obornika N280-6t Metal-Fach
2016-05-12 -
Manometr M80, 0-16 bar, gwint 12x1,5
2011-02-10
Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (21.02.2016)
W dniach od 15 do 21 lutego 2016 roku odnotowano wzrost ceny przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena masła, mleka w proszku, jogurtu naturalnego i kefiru zmalała.

Ceny przetworów mleczarskich
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
-
cena – 12,32 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1%
Ceny mleka w proszku:
-
cena – 7,48 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%
Ceny zagęszczonego mleka:
-
cena – 6,25 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 7,3%
Ceny serwatki w proszku:
-
cena – 2,51 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,6%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
-
cena – 1,72 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Ceny mleka spożywczego UHT:
-
cena – 1,78 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1%
Ceny jogurtu naturalnego:
-
cena – 3,81 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Ceny kefiru:
-
cena – 2,63 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Cena śmietany i śmietanki:
-
cena – 5,73 zł/kg
-
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
