W dniach od 19 do 25 maja 2014 roku obserwowano kontynuację spadku cen przetworów mleczarskich w Polsce w ujęciu tygodniowym. Tylko w przypadku mleka zagęszczonego i kefiru ceny wzrosły.
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (19-25.05.2014):
cena – 14,95 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 0,4%
Ceny mleka w proszku (19-25.05.2014):
cena – 11,82 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%
Ceny mleka zagęszczonego (19-25.05.2014):
cena – 5,94 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,5%
Ceny serwatki w proszku (19-25.05.2014):
cena – 3,51 zł/kg
zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,7%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (19-25.05.2014):