Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (3-9.03.2013)

W dniach od 3 do 9 marca 2014 roku spadły ceny masła, mleka zagęszczonego, mleka spożywczego pasteryzowanego i jogurtu naturalnego w Polsce w ujęciu tygodniowym. Notowania pozostałych przetworów mleczarskich wzrosły w tym okresie

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (3-9.03.2013)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (03-09.03.2014):
  • cena – 15,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%
Ceny mleka w proszku (03-09.03.2014):
  • cena – 14,23 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
Ceny mleka zagęszczonego (03-09.03.2014):
  • cena – 5,93 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Ceny serwatki w proszku (03-09.03.2014):
  • cena – 3,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (03-09.03.2014):
  • cena – 1,99 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
Ceny mleka spożywczego UHT (03-09.03.2014):
  • cena – 2,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%
Ceny jogurtu naturalnego (03-09.03.2014):
  • cena – 4,30 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Ceny kefiru (03-09.03.2014):
  • cena – 2,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
Cena śmietany i śmietanki (03-09.03.2014):
  • cena – 6,05 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
 

 



Tagi:
źródło: