Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (17.04.2016)

W dniach od 11 do 17 kwietnia 2016 roku odnotowano spadek ceny większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie mleka w proszku, zagęszczonego mleka, serwatki w proszki i mleka spożywczego pasteryzowanego wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (17.04.2016)

Ceny przetworów mleczarskich
 

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 11,15 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 1,9%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,29 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,5%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,17 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,1%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,34 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,70 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,75 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,88/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,60 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,72 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%



Tagi:
źródło: