Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (17-23.11.2014)

W dniach od 17 do 23 listopada 2014 roku odnotowano w większości przypadków wzrost cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Spadek zaobserwowano natomiast w obrębie cen serwatki w proszku oraz mleka spożywczego UHT.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (17-23.11.2014)

Ceny przetworów mleczarskich

 

Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 13,86 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,11 zł/kg

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 9,10 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,08 zł/kg

Ceny mleka zagęszczonego:

  • cena – 6,31 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,59 zł/kg

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 3,46 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,01 zł/kg

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,87 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 4,08 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,82 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,98 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%

 



Tagi:
źródło: