Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (17-23.02.2014)

W dniach od 17 do 23 lutego 2014 roku zaobserwowano w Polsce wzrost cen mleka w proszku, serwatki w proszku, jogurtu naturalnego, kefiru, śmietany i śmietanki, oraz spadek cen masła, mleka zagęszczonego, mleka spożywczego pasteryzowanego i mleka spożywczego UHT wobec notowań sprzed tygodnia.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (17-23.02.2014)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (17-23.02.2014):
  • cena – 15,94 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,1%
Ceny mleka w proszku (17-23.02.2014):
  • cena – 14,23 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
Ceny mleka zagęszczonego (17-23.02.2014):
  • cena – 5,93 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Ceny serwatki w proszku (17-23.02.2014):
  • cena – 3,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (17-23.02.2014):
  • cena – 1,99 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
Ceny mleka spożywczego UHT (17-23.02.2014):
  • cena – 2,14 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,0%
Ceny jogurtu naturalnego (17-23.02.2014):
  • cena – 4,30 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,5%
Ceny kefiru (17-23.02.2014):
  • cena – 2,85 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
Cena śmietany i śmietanki (17-23.02.2014):
  • cena – 6,05 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%

 



Tagi:
źródło: