Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (16-22.06.2014)

W dniach od 16 do 22 czerwca 2014 roku wzrosły w Polsce ceny mleka w proszku, mleka zagęszczonego, serwatki w proszku, mleka spożywczego UHT oraz śmietany i śmietanki wobec notowań sprzed tygodnia. Spadły natomiast ceny masła, mleka spożywczego pasteryzowanego, jogurtu naturalnego oraz kefiru

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (16-22.06.2014)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (16-22.06.2014):
  • cena – 14,77 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%
Ceny mleka w proszku (16-22.06.2014):
  • cena – 11,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 4,3%
Ceny mleka zagęszczonego (16-22.06.2014):
  • cena – 5,72 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Ceny serwatki w proszku (16-22.06.2014):
  • cena – 3,58 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,7%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (16-22.06.2014):
  • cena – 1,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,6%
Ceny mleka spożywczego UHT (16-22.06.2014):
  • cena – 2,07 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,9%
Ceny jogurtu naturalnego (16-22.06.2014):
  • cena – 4,08 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,1%
Ceny kefiru (16-22.06.2014):
  • cena – 2,77 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
Cena śmietany i śmietanki (16-22.06.2014):
  • cena – 5,86 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%


Tagi:
źródło: