Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (14-20.07.2014)

W dniach od 14 do 20 lipca 2014 roku wzrosły ceny większości produktów mleczarskich w Polsce. Spadkowi uległy natomiast ceny masła, jogurtu naturalnego, śmietany i śmietanki.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (14-20.07.2014)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
  • cena – 15,04 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,3%
Ceny mleka w proszku:
  • cena – 11,86 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
Ceny mleka zagęszczonego:
  • cena – 5,91 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2%
Ceny serwatki w proszku:
  • cena – 3,71 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,4%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
  • cena – 1,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,3%
Ceny mleka spożywczego UHT:
  • cena – 2,08 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%
Ceny jogurtu naturalnego:
  • cena – 4,04 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,9%
Ceny kefiru:
  • cena – 2,74 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Cena śmietany i śmietanki:
  • cena – 5,86 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%


Tagi:
źródło: