Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (14-20.04.2014)

W dniach od 14 do 20 kwietnia 2014 roku wzrosły ceny większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Spadek odnotowano jedynie w przypadku mleka w proszku i mleka spożywczego pasteryzowanego.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (14-20.04.2014)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (14-20.04.2014):
  • cena – 15,82 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,6%
Ceny mleka w proszku (14-20.04.2014):
  • cena – 12,907 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,8%
Ceny mleka zagęszczonego (14-20.04.2014):
  • cena – 6,22 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 2,5%
Ceny serwatki w proszku (14-20.04.2014):
  • cena – 3,77 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (14-20.04.2014):
  • cena – 1,97 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
Ceny mleka spożywczego UHT (14-20.04.2014):
  • cena – 2,16 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,7%
Ceny jogurtu naturalnego (14-20.04.2014):
  • cena – 4,25 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
Ceny kefiru (14-20.04.2014):
  • cena – 2,82 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Cena śmietany i śmietanki (14-20.04.2014):
  • cena – 6,20 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,9%

 



Tagi:
źródło: