Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (10.04.2016)

W dniach od 4 do 10 kwietnia 2016 roku odnotowano spadek ceny większości przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Jedynie cena jogurtu naturalnego i kefiru wzrosła.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (10.04.2016)

Ceny przetworów mleczarskich


Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:

  • cena – 11,36 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 2,9%

Ceny mleka w proszku:

  • cena – 7,18 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%

Ceny zagęszczonego mleka:

  • cena – 6,05zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 7,0%

Ceny serwatki w proszku:

  • cena – 2,31 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym –spadek o 6,5%

Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:

  • cena – 1,69 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,2%

Ceny mleka spożywczego UHT:

  • cena – 1,76 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,1%

Ceny jogurtu naturalnego:

  • cena – 3,92zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%

Ceny kefiru:

  • cena – 2,61 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,8%

Cena śmietany i śmietanki:

  • cena – 5,73 zł/kg

  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%



Tagi:
źródło: