Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (10-16.03.2014)

W dniach od 10 do 16 marca 2014 roku wzrosły ceny masła, mleka spożywczego pasteryzowanego, mleka spożywczego UHT, kefiru oraz śmietany i śmietanki w Polsce w relacji tygodniowej. Spadki odnotowano natomiast w obrębie mleka zagęszczonego, serwatki w proszku, mleka w proszku i jogurtu natoralnego

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (10-16.03.2014)
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody (10-16.03.2014):
  • cena – 16,07 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
Ceny mleka w proszku (10-16.03.2014):
  • cena – 13,89 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,7%
Ceny mleka zagęszczonego (10-16.03.2014):
  • cena – 5,84 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 2,3%
Ceny serwatki w proszku (10-16.03.2014):
  • cena – 3,92 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego (10-16.03.2014):
  • cena – 1,98 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,1%
Ceny mleka spożywczego UHT (10-16.03.2014):
  • cena – 2,16 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,8%
Ceny jogurtu naturalnego (10-16.03.2014):
  • cena – 4,28 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,4%
Ceny kefiru (10-16.03.2014):
  • cena – 2,86 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,0%
Cena śmietany i śmietanki (10-16.03.2014):
  • cena – 6,19 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,1%

 



Tagi:
źródło: