Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (08-14.09.2014)

W dniach od 8 do 14 września 2014 roku odnotowano w większości przypadków spadek cen przetworów mleczarskich w Polsce w relacji tygodniowej. Wzrost zaobserwowano jedynie w obrębie cen serwatki w proszku i jogurtu naturalnego.

Ceny przetworów mleczarskich w Polsce (08-14.09.2014)

Ceny przetworów mleczarskich

 
Ceny masła 82% tłuszczu, 16% wody:
  • cena – 13,75 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4%
Ceny mleka w proszku:
  • cena – 9,93 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,8%
Ceny mleka zagęszczonego:
  • cena – 5,67 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 4,7%
Ceny serwatki w proszku:
  • cena – 3,48 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 1,2%
Ceny mleka spożywczego pasteryzowanego:
  • cena – 1,89 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%
Ceny mleka spożywczego UHT:
  • cena – 2,03 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 0,5%
Ceny jogurtu naturalnego:
  • cena – 4,16 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – wzrost o 0,4%
Ceny kefiru:
  • cena – 2,76 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,2%
Cena śmietany i śmietanki:
  • cena – 6,02 zł/kg
  • zmiana w ujęciu tygodniowym – spadek o 1,4%


Tagi:
źródło: