| Autor: redakcja6

Import mięsa koziego i owczego w UE (I-VII 2013 r.)

W okresie od stycznia do końca lipca 2013 roku nastąpił wzrost importu mięsa koziego i owczego, a także żywca do Unii Europejskiej.

Import mięsa koziego i owczego w UE (I-VII 2013 r.)
W analizowanym okresie kraje Wspólnoty zaimportowały łącznie o prawie 12% więcej żywca i mięsa koziego i owczego, czyli blisko 145,2 tys. ton.
 
Największy udział w przywozie tego gatunku mięsa miały następujące kraje:
  • Nowa Zelandia – 125,7 tys. ton, 87% udział w handlu
  • Australia – 11,1 tys. ton
  • Chile – 2,5 tys. ton
  • Macedonii – 2,4 tys. ton
  • Urugwaju – 1,5 tys. ton
  • Argentyny - 805 ton
  • Falklandów – 718 ton.


Tagi:
źródło: