Lubuskie smaki

21 sierpnia br. w urokliwej scenerii Muzeum Etnograficznego w Ochli, w takt muzyki ludowej odbyły się „Lubuskie Smaki”. Podczas imprezy można było skosztować regionalnych potraw, które przygotowali przedstawiciele gospodarstw agroturystycznych, kół gospodyń wiejskich, stowarzyszeń regionalnych oraz lokalni producenci żywności.

Lubuskie smaki

Tego dnia skansen wypełnił się zapachami świeżego pieczywa, staropolskich tradycyjnych potraw, domowych przetworów,  słodkich wypieków, ziół, wędlin oraz pieczonych dzików. Tradycyjnie nie zabrakło wina z lubuskich winnic oraz miodów z lokalnych pasiek. Na towarzyszącym jarmarku rękodzielniczym można było obejrzeć oraz kupić oryginalne przedmioty dekoracyjne i użytkowe, które wystawiali lokalni rzemieślnicy oraz twórcy ludowi.

Już teraz zapraszamy na kolejną imprezę do Ochli pod nazwą "Jesienna Biesiada czyli Winobranie, Kukurydza i Len", która odbędzie się 25 września br.



Tagi:
źródło: