Eksport wołowiny z USA
Więcej tego gatunku mięsa z USA trafiło przede wszystkim do Japonii o 19,5% do 193,5 tys. ton, Korei Południowej o 32,5% do 122,7 tys. ton, Meksyku o 8,2% do 174,7 tys. ton, na Tajwan o 12,3% do 30,1 tys. ton, do krajów należących do Stowarzyszenia Narodów Azji Południowo-Wschodniej w sumie o 18,5% do 17,8 tys. ton, a także do Ameryki Środkowej i Południowej o 6,4% do 26,6 tys. ton.
Według FAMMU/FAPA, spadł za to wywóz amerykańskiej wołowiny do Hongkongu i Chin o 4,7% do 74,9 tys. ton, Kanady o 10,2% do 84,2 tys. ton oraz do krajów z Bliskiego Wschodu o 6,3% do 77,4 tys. ton, w tym do Egiptu o 5% do 69,7 tys. ton. Mniej amerykańskiej wołowiny trafiło również do krajów Unii Europejskiej o 8% do 17,7 tys. ton, Dominikany o 18% do 4,3 tys. ton oraz na Filipiny o 20,2% do 7,3 tys. ton.