W okresie styczeń-lipiec 2018 r. mięso wołowe zdrożało w detalu przeciętnienie o 3,2%, a cielęce o 2,9% w porównaniu z tym samym okresem roku poprzedniego.
Ceny detaliczne różnych rodzajów mięsa wołowego zmieniły się nieznacznie.
W lipcu 2018 r. w porównaniu z grudniem 2017 r. spośród asortymentów monitorowanych zdrożał szponder, tj. mięso wołowe z kością z 19,49 do 19,76 zł/kg, rostbef i antrykot z 27,98 do 28,48 zł/kg, mięso cielęce z kością z 29,31 do 29,49 zł/kg, mięso cielęce bez kości z 48,29 do 49,34 zł/ kg, a mięso wołowe bez kości z udźca staniało z 33,63 do 33,53 zł/kg.
źródło: Gospodarz.pl/Rynek Rolny nr 9(331) foto:
sxc.hu