Kategorie
Zobacz również tu
-
2024-11-22
-
Eksport towarów rolno-spożywczych z Polski
2024-11-22 -
Wyniki kontroli jakości przekąsek słonych
2024-11-22 -
Ceny serów w Polsce (10.11.2024)
2024-11-22
Poznaj produkty
-
Agregat Uprawowy Z Wałem Przednim 2,7 M
2014-01-06 -
Zetor Proxima Plus
2016-02-25
Bakterie E. coli w mięsie z Polski
Jak poinformowała Rosyjska Federalna Służba Nadzoru Weterynaryjnego i Fitosanitarnego (Rossielchoznadzor) w mrożonym szpiku wieprzowym i wołowinie z jednego zakładów z Polski wykryto bakterię E. coli.
W czasie badań szpiku wieprzowego mrożonego, pochodzącego z Zakładów Mięsnych Carnis-Koło Bronisław Rowecki Sp. J., znaleziono bakterie grupy E. coli oraz mezofilne aerobowe i fakultatywne anaerobowe mikroorganizmy, z kolei w partii mrożonej wołowiny z Zakładów Przemysłu Mięsnego Biernacki Sp. z o.o. wykryto bakterie grupy E. coli.
Jak poinformował Rossielchoznadzor polska służba weterynaryjna została już powiadomiona o naruszeniach, a produkcję z obu przedsiębiorstw poddano zaostrzonej kontroli laboratoryjnej.
Ponadto, Rossielchoznadzor podał informację o zaostrzonej kontroli produktów pochodzących z firmy Torex Sp. z o.o. Służby rosyjskie wymieniają ją bowiem w gronie podmiotów z 18 innych krajów, w produktach których wykryto szkodliwe lub zakazane substancje.
Czytaj komunikat Głównego Lekarza Weterynarii na temat skażonego mięsa z Polski